Sjømatseminar i Milano 4. juni

Foto: Norwegian Seafood Council

Foto: Norwegian Seafood Council

Interessen for norsk sjømat er økende i Italia. I 2014 endte vi opp med en total eksportøkning på hele 15 % både i verdi og volum, og økningen fortsetter i 1. kvartal 2015. Totalt økte eksporten 1. kvartal 2015 med 15% i verdi og 27 % i volum sammenlignet med samme periode i 2014. Når det gjelder volum er det laksen som står for økningen (+30%) mens torsken hadde en liten nedgang (-5,2%). Torsken hadde imidlertid en god verdiøkning (+22,7%), med andre ord en høyere gjennomsnittspris enn i 1.kvartal 2014. Total verdi for laks økte med 15,7%.

Innovasjon Norge og Sjømatrådet har nylig gjennomført en produkttest av Skrei blant 30 topp-kokker i Italia. Vi venter nå i spenning på de endelige resultatene, men de første tilbakemeldingene er veldig positive. Kokkene opplever den norske skreien som et helt unikt produkt, både mht kvalitet og smak. “Mamma mia, what a fantastic fish!”. Herlig å få så positive tilbakemeldinger! Vi har stor tro på at fremtiden står i torskens tegn i Italia.

Hovedresultatene fra undersøkelsen vil bli presentert på vårt store sjømatseminar i Milano 4. juni. Seminaret ble gjennomført for første gang i fjor med 85 deltakere fra norsk og italiensk bransje og handel. Deltakerne ga tydelige tilbakemeldinger om at dette var nyttig, både mht innholdet i seminaret men også fordi det var en god mulighet for relasjonsbygging.

Vi har derfor valgt å gjenta arrangementet i år, og inviterer norske sjømatbedrifter og partnere i Italia til å være med på å diskutere hvordan vi i fellesskap kan øke verdien på norsk sjømat i Italia.

For mer informasjon og påmelding: http://www.seafood.no/Nyheter-og-media/Konferansekalender/Norwegian-Seafood-Seminar-in-Milan,-Italy

Vi sees!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *