Fokus på nordisk mat i København

Nikolaj Plads i hjertet af København er i 3 dager, 28.-30. mai, omdannet til en gastronomisk utforskning av det Nordlige Norden. En matfestival der det nye nordiske kjøkken er i fokus. Her vil produsenter av mat og kokker fra Dannmark og Norge by på utemmede smaksopplevelser fra den arktiske natur.

Eventet er kommet i stand som en følge av at Danmark i år har formannskapet i Nordisk Ministerråd. FOOD ORGANISATION OF DENMARK og Hotel- og Restaurantskolen fikk til oppgave å stable arrangementet på bena. Siden Innovasjon Norge og Norges Ambassade i København tidligere har samarbeidet med skolen, ble vi også denne gangen involvert i prosjektet. Innovasjon Norges rolle var tilveiebringelse av de beste norske råvarer.

Torsdag kveld ble prominente gjester invitert til Nordisk Middag i Nikolaj Kunsthal, bl.a. var mange kulinariske notabiliteter tilstede . På alle veggene i rommet var det hengt opp bilder fra Nasjonale turistveger. Elever fra Hotel- og Restaurantskolen stod for tilberedning og servering av ti spennende retter, bl.a. kammuslinger med rognkjeksrogn, rødgran og skvalderkål, stekt reinsdyrrygg m/mos, syltede multer med multesirup servert med luftig skyr og bjerkeskudd, samt brunostkrem servert med rabarbra og bjerkesirup.

Kvelden ble krydret med taler, bl.a. fra Per Ritzler, Nasjonale turistveger og joik fra de tilreisende samer fra Kautokeino og Vesterålen.

Ambassadør Ingvard Havnen avsluttet en spennende og hyggelig aften ved å takke direktøren for Hotel- og Restaurantskolen for en stor kulinarisk reise.

Direktør Søren K. Kristensen, Hotel- og Restaurantskolen holder tale. Foto: Innovasjon Norge

Direktør Søren K. Kristensen, Hotel- og Restaurantskolen holder tale.
Foto: Innovasjon Norge

Reinsdyrrygg med mos. Foto: Innovasjon Norge

Reinsdyrrygg med mos.
Foto: Innovasjon Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *