Snøhetta i København

Den norske opera og ballett. Foto: Snøhetta

Den norske opera og ballett.
Foto: Snøhetta

Snøhetta inntar Dansk Arkitektur Center. Snøhetta bak nytt prosjekt på Ordrupgaard.

Snøhetta er et fjell i Norge – og så er det et av verdens mest omtalte arkitektfirmaer. Snøhettas filosofi er at arkitektur skal bringe mennesker sammen. Dansk Arkitektur Center i København viser de kommende tre måender den store utstillingen “Snøhetta: World Architecture’”. Her kan du få et inntrykk av menneskene, de livlige prosessene og ville prosjektene som har gjort det norske arkitektfirmaet kjent og anerkjent i hele verden. Utstillingsperioden er 19. juni til 27. september 2015.

Ordrupgaard i Charlottenlund skal ha en ny bygning som skal romme museets enestående samling av franske mestre som Monet og Renoir. Snøhetta har vunnet konkuirransen om utvidelsen av Ordrupgaard. Det skal bygges 1.700 kvm.og det er snakk om en underjordisk bygning som bare stikker 1,24 m opp over jorden. Snøhetta har kallt det nye byggeriet for Himmelhaven.  Byggeriet er Snøhettas første i Danmark og håpet er å kunne åpne i 2018. Museet viser frem til 9. august en utstilling om utvidelsen.

Les mer om: Snøhetta  Dansk Arkitektur Center  Ordrupgaard

Tegning av utvidelsen av Ordrupgaard. Foto: Snøhetta

Tegning av utvidelsen av Ordrupgaard.
Foto: Snøhetta

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *