Copenhagen Jewellery and Watch show

Prisvinnerne Foto: Ragnvald Nore, Norges Gullsmedforbund

Prisvinnerne
Foto: Ragnvald Nore, Norges Gullsmedforbund

Ovennevnte messe ble arrangert 21.-23. august i Lokomotivværkstedet, København. Tre norske designere deltok på messen. Under messedagene ble Nordisk Mesterskap i Gullsmedfag for unge gullsmeder gjennomført. Norge stilte med to detakere av de totalt ni deltakere. Oppgaven var å lage en ring i hvitt og gult gull fra bunnen av etter en gitt tegning. De to norske deltakerne – Chris Marco Helgemo fra Trøndelag og Thomas Urang Andersson fra Oppland – kom på henholdsvis 2. og 3. plass. Innovasjon Norge, København besøkte messen og møtte designerne.

 

 

 

 

Sophia Brand Foto: IN, København
Sophia Brand
Foto: IN, København

 

Sophia Brand

Designer Inger Lise Sophia Brand Skarsbakk etablerte sitt brand i 2010.

Sophia Brand er en norsk gullsmed og smykkedesigner som er i startgropen for å gå kommersielt. Nå satses det, og denne messen er den første designeren deltar på for å finne nye samarbeidspartnere i Skandinavia. Sophia Brand har sitt daglige virke i Sandefjord og leverer utsøkte smykker i gull og sølv. Sophia fortller at de fikk mange gode tilbakemeldinger fra danske innkjøpere under messedagene. Dog sa flere at de var skeptiske til å motta varer sendt fra Norge pga utfordringer ved fortolling.  Les mer

 

 

 

.

Skjerven Jewellery Foto: IN, København

Skjerven Jewellery
Foto: IN, København

Skjerven Jewellery

SKJERVEN Jewellery er et norsk designet smykkebrand for ham og henne som bruker en redesign av det ikoniske LOTUS mønsteret som en del av uttrykket. Mønsteret ble designet av kunstneren Arne Clausen da han jobbet på Cathrineholm på midten av 1960 tallet. Mønsteret har tidligere bare vært å se på emalje produkter, og nå i senere tid også på keramikk. Men dette er første gang mønsteret blir brukt på edelt metall, og det gjør SKJERVEN Jewellery helt unikt. Arne Clausen er bestefaren til grunlegger og kreativ designer Hege Skjerven Johansens mann, og hun har derfor en sterk historie som knytter henne til dette mønsteret. Alle smykkene er tegnet etter originaltegninger. Hege Skjerven forteller at de var veldig fornøyd med sin deltakelse på messen og fikk knyttet fine kontakter til mulige samarbeidspartnere i Danmark, Tyskland og Kina. Ler mer

 

 

 

 

Kvist&Kvae Foto: IN, København

Kvist&Kvae
Foto: IN, København

 

Kvist & Kvae

Kvist & Kvae er et nytt norskt smykkedesign laget i Norge. Produktene er inspirert av norske produksjonsmetoder og norsk natur. Norge har lange gode tradisjoner med finering og laminering av tre, og normalt er denne produksjonsmetoden brukt i møbelindustrien. Kvist & Kvae ønsker å videreføre dette formbare materiale til et eksklusivt produkt,både for å øke interessen av og for å verdsette en gammel håndtverkstradisjon og produksjonsmetode. Smykkene er i hovedsak laget i valnøtt og zebrano finer og 925 sølv. Designet av smykkene og forming av treet står Vanja Steinbru for. Les mer

 

 

 

 

 

De tre designere ønsket informasjon om hva Innovasjon Norge kan hjelpe med – både i Norge og i Danmark.  De vil alle tre ta nærmere kontakt med henholdsvis Lykke G. Haanshuus i Oslo og Anne-Liv Eriksen ved kontoret I København.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *