WHINN 2015 i Odense

Den norske paviljongen. Janne Sonnenborg fra , DossierSolutions, Rene Nordstrøm Jensen fra Xcenter, ambassadør Ingvard Havnen og Cathrine Rysst fra Instant Language Aid. Foto: Norges Ambassade

Den norske paviljongen. Janne Sonnenborg fra , DossierSolutions, Rene Nordstrøm Jensen fra Xcenter, ambassadør Ingvard Havnen og Cathrine Rysst fra Instant Language Aid.
Foto: Norges Ambassade

WHINN Exhibion I Odense samlet en rekke relevante aktører, slik som bedrifter, kommuner, innovasjons-labber og forskere – noen som utstillere og noen som samlet inspirasjon innenfor helseteknologi. Det ble også avholdt  tre internasjonale konferanser I løpet av uken: de årlige «Hospital+Innovation» og «European Telemedicine», samt den nye «New Nordic Welfare».

Ambassaden og Innovasjon Norge i København i samarbeid med Oslo MedTech,var ansvarlig for en norsk paviljong på utstillingen. De norske selskapene som deltok var: Attensi, DeconX, Dignio, Dossier Solutions, Instant language Aid, Posicom, Risco, og Xcenter. Kvelden før utstillingen åpnet ble alle utstillere samt danske beslutningstakere innen kommuner og sykeshus samlet til en nettverksmottakelse i regi av Ambassaden, Innovasjon Norge og Oslo MedTech. Ambassadør Ingvard Havnen ønsket velkommen og fremhevet det gode samarbeidet mellom Danmark og Norge også innen helsesektoren og hvor viktig det var for norske leverandører å være til stede på WHINN  De norske firmaene fikk et minutt til å presentere seg – og CEO fra Oslo MedTech Kathrine Myhre sørget for at alle holdt tiden.

Nettverksmottakelse Foto: Norges Ambassade

Nettverksmottakelse
Foto: Norges Ambassade

Danmark er et foregangsland på helseteknologi og den danske stat investerer over de neste 10 år ca 42 milliarder DKK på 6 nye supersykehus og modernisering av 12. Det å være representert i Danmark under WHINN innebar en stor mulighet for de norske teknologiselskapene. De traff beslutningstakere innenfor kommuner og sykehus og nettverket.

Oslo MedTech forsetter klyngens arbeid for å bygge sterke relasjoner med aktører i helsesektoren både i Danmark og Sverige. Ambisjonen er å stimulere til innovasjon og nye teknologiløsninger i den nordiske helsesektoren, og sammen skape nye teknologiløsninger som kan rasjonalisere og effektivisere de fremtidige utfordringer i helsevesenet.

For mer informasjon kontakt vårt kontor I København – Copenhagen@innovationnorway.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *