Mange norske designere på Copenhagen Fashion Week 3.-5. februar 2016

Optimisme i den norske motebransjen

 

Innovasjon Norge har gjennom flere år jobbet for å fremme norske moteaktører på Copenhagen Fashion Week. CFW er Nordens viktigste plattform og er ofte stedet hvor aktørene tar det første skrittet ut i den internasjonale verden. Gjennom de siste årene har vi sett en betydelig økning av antall norske designere under motemessen, og vi ser at Norge nå er blitt mer synlig. Under messen i år var et 30-talls norske aktører representert, deriblant flere sterke nykommere som Holtzweiler, FWSS og Tom Wood.

Innovasjon Norges rolle er blant annet å bidra til å skape en nettverksarena hvor bransjen kan samles og etablere nye kontakter. Over 100 nasjonale og internasjonale bransjeaktører deltok på vårt nettverksarrangement 4. februar.  Den Bergensbaserte solbrilleaktør Kaibosh, stillte sine nye buikklokaler I sentrum av Købnenhavn til rådighet for eventet. Kvelden bar preg av en bransje med mer selvtillitt, en følelse av fellesskap og en stolthet av hverandre. Eventet var et samarbeid mellom moteklyngen Norwegian Fahion Hub, Kaibosh, Norges Ambassade og Innovasjon Norge I København.

Holzweiler. Foto: Elisabeth Meyer, IN

Holzweiler.
Foto: Elisabeth Meyer, IN

 

 

Varsity Foto; Elisabeth Meyer, IN

Varsity
Foto; Elisabeth Meyer, IN

Fleischer Couture Foto: Elisabeth Meyer, IN

Fleischer Couture
Foto: Elisabeth Meyer, IN

Cathrine Hammel Foto: Elisabeth Meyer, IN

Cathrine Hammel
Foto: Elisabeth Meyer, IN

 

 

 

 

 

 

 

 

Får du det til i Danmark får du det til i resten av verden.

Ambassadøren sammen med Kaibosh og Swims Foto: Tue Blichfeldt

Ambassadøren sammen med Kaibosh og Swims
Foto: Tue Blichfeldt

Norges ambassadør i Danmark, Ingvard Havnen, kunne i sin tale by på noen gode råd til våre norske brands:  Vi nordmenn har mye å lære av danskene, de er gode på kommersialisering av design. Danmark er et utfordrende marked for norske brands, men får du det til i Danmark får du det til i resten av verden.

Kaibosh er av de norske merkevarene som har satset i København, og har lykkes med sitt konsept  å gjøre briller til accessoirer. Vi gleder oss til åpningen av ny butikk i København.

Denne uken starter Oslo Runway som skal ha sin visninger  på Operaen – hvor en rekke etablerte og nye merker viser seg for innkjøpere og pressen. Vi ønsker alle aktørene lykke til og håper på videre suksess på det internasjonale marked. For mer informasjon, se her

 

Ta gjerne kontakt.

Elisabeth S. Meyer, Innovasjon Norge, Milano –  elmey@innovasjonnorge.no

Lykke G. Haanshuus, Innovasjon Norge, København –  lygil@innovasjonnorge.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *