Bandar Abbas, Iran

Er Iran et marked for dere?

I dagens Iran finnes et spennende marked for norsk sjømat-, marin leverandørindustri og maritim næring. Landet vil investere i egen oppdrettsnæring, og når grensene åpnes gir dette nye muligheter for eksport av norsk sjømat og norsk teknologi og kompetanse. Bli med på høstens næringslivsdelegasjon til Iran og utforsk mulighetene landet har å by på for din bedrift.

Bandar Abbas, Iran

Iran har 1,786 kilometer med kystlinje og Bandar Abbas (bildet) er Irans og Den persiske gulfs største havneby med nærmere en halv million innbyggere. FOTO: Thinkstock/mathess

Som første norske statsråd etter at sanksjonene ble opphevet reiser Sandberg til Iran i slutten av september. Under besøket skal fiskeriministeren blant annet se på iransk oppdrettsindustri.

– Med opphevelsen av sanksjonene står vi overfor en unik mulighet. Det er ikke hver dag et marked med 80 millioner mennesker åpner seg over natten, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Han trekker fram at norsk oppdrettsnæring er verdensledende når det gjelder kunnskap og teknologi.

Norske leverandører har mye å tilby Iran

– Iran har 1,786 kilometer med kystlinje som kan gi store muligheter for norske marine leverandørbedrifter. Iranske myndigheter har store planer for å bygge en bærekraftig akvakulturnæring i landet og her har Norske leverandører av teknologi, tjenester og kunnskap mye å tilby.  Besøket gir en mulighet for å skape møtearena for dialog og kunnskapsdeling mellom norske og iranske aktører som videre kan utvikle seg til samarbeid, sier Inger Solberg Direktør for Divisjon Bærekraft i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge samarbeider med blant andre Norges Sjømatråd og Nærings- og fiskeridepartementet med å sette sammen et interessant program for turen. Se tentativt program for marine leverandører.

Statssekretær Dilek Ayhan vil lede det maritime programmet under besøket.


For mer informasjon, kontakt:
Program/påmelding: Seniorrådgiver Lieneke Fjørtoft,
Epost: lieneke.fjortoft@innovasjonnorge.no
Tlf 913 97 427

Presse: Senior kommunikasjonsrådgiver Marianne Mork,
Epost: mamor@innovasjonnorge.no
Tlf. 414 49 747

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *