Magisk omtale av nordnorsk skidestinasjon –

Den svenske journalisten sparte ikke på superlativene, da han i et populært helgebilag i Sverige beskrev skikjøring og -opplevelser i Nord-Norge. Alt tyder på at han ble fullstendig bergtatt.

 

Stjernøya utenfor Alta var utgangspunktet for toppturene til det svenske presseteamet. Foto: Mattias Fredriksson-Faksimile-Dagens Industri DI Weekend

Stjernøya utenfor Alta var utgangspunktet for toppturene til det svenske presseteamet.
Foto: Mattias Fredriksson-Faksimile-Dagens Industri DI Weekend

Artikkelen stod på trykk i Dagens Industris helgebilag DI Weekend nå i november. Journalist Klas Granström tok med seg den internasjonalt anerkjente fotografen Mattias Fredriksson på toppturer på ski, på Stjernøya utenfor Alta.

Over fem sider vises fantastiske bilder og det gis beskrivelser av vinteropplevelser i Nord-Norge, som enhver destinasjonsmarkedsfører bare kan misunne dem. Bare hør her: «När vi sju dagar efter att ha lagt ut från Alta hamn kommer tillbaka till fastlandet är alla, som tillsammans sett de flesta exotiska platser i världen där det går att åka skidor, helt överens: Detta har varit den bästa skidresan någonsin.»

Bedre blir det vel ikke.

Gull verdt

– Sverige er et av våre absolutt viktigste markeder – også vinterstid. At vi nå får presentert et noe ukjent skiprodukt, i et for svenskene kanskje utradisjonelt område av Norge for skiturer, er spennende. Toppturer er en aktivitet som passer godt til segmentet med aktive, utforskende turister – som vi har et spesielt fokus på, forteller reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge i Sverige har samarbeidet tett med NordNorsk Reiseliv om å realisere det som ble en fem sider lang artikkel i DI Weekend. Et helgebilag som har om lag 300.000 lesere og som dermed gir oppslaget en annonseverdi på tett opptil én million.

– Pressearbeid er et viktig satsingsområde for Innovasjon Norge. Gode artikler som dette gir en fantastisk eksponering til en brøkdel av kostnadene ved annonsering i tilsvarende medier. Denne typen omtale er derfor gull verdt, avslutter Tuftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *