Kikora lansering i Danmark

Kikora på vei inn i dansk skolesystem og 28. april lanserte Kikora starten på årets nordiske mattemaraton

Elevene Skyper. Johan Vik. Kikora Norge og Michael Bang, Kikora Danmark. Foto: Kikora Norge

Elevene Skyper.
Johan Vik. Kikora Norge og Michael Bang, Kikora Danmark. Foto: Kikora Norge

Skoleklasser fra både Norge og Sverige sendte tirsdag den 28. april en virtuel hilsen til en gruppe elever fra 7.klasse klasse fra Tre Falke Skolen  i København. Lanseringen foregikk hos Innovasjon Norge i København. De nordiske elever møttes via Skype for sammen å markere at danske elever i år kan delta i den nordiske MatteMaraton.

MatteMaraton arrangeres i år av Kikora for fjerde gang i samarbeid med Innovasjon Norge, Fronter, Itslearning, Feide, Senter for IKT i utdanningen og IKT Norge.

Danmark er langt fremme med digitalisering, og derfor har daglig leder Johan Vik fra Kikora også meget positive forventninger til mulighetene i Danmark. I Norge bruker ca halvparten av landets skoleelever Kikoras plattform, og samlet har elevene i Norge og Sverige løst over 32 millioner oppgaver med Kikora. Vi mener at vår plattform har et stort potensiale i Danmark, sier Johan Vik. Han understreker at plattformen hele tiden er under utvikling, og at både lærere og elever har bidratt markant til de 25.000 forskellige oppgavene. Derfor søker Kikora også danske lærere, som vil være med til å utvikle læringsplattformen. Kikora er nå i en internasjonaliseringsfase og ser på mulighetene for etableringer også i andre land som USA, Belgia, Holland og Polen.

MatteMaraton på Iphone. foto: Kikora Norge

MatteMaraton på Iphone. foto: Kikora Norge

Mer informasjon på mattemaraton.no og kikora.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *