Danmarks største fagmesse for bæredyktige og energieffektive bygninger avholdes i København

Foto: Claus Starup/Building Green 2014

Foto: Claus Starup/Building Green 2014

Uttrykket bærekraftig utvikling har fått en ny og mer konkret mening. Ønsket om å avlevere kloden i god stand til kommende generasjoner har resultert i strengere offentlige miljøkrav og økt fokus på energi- og materialbruk. Dette har ført til stigende interesse for bæredyktig byggeskikk og nye muligheter for byggebransjen. Når Building Green inviterer til fagmesse den 28. og 29 oktober, er det for å øke deltagernes kunnskap om disse mulighetene.

Building Green er Danmarks største og viktigste fagmesse for bæredyktig byggeskikk. Fjoråret ble et rekordår for messen med over 5000 besøkende, fra 43 nasjoner. Årets program er nå ferdigstilt og det legges opp til et spennende, internasjonalt nettverksmøte når virksomheter, beslutningstagere og bransjeorganisasjoner samles i Danmarks hovedstad.

Etter en åpning ved transport og bygningsminister Hans Christian Schmidt, står 80 talere og 25 seminarer på tapetet. Blant disse finner vi norske bidrag, slik som et innlegg v/Tine Hegli, senior arkitekt i Snøhetta. Videre vil både danske og internasjonale innslag, som paneldebatten «Grønn vekst gjennom samarbeid» v/Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center, og en rundborddiskusjon med byggebransjens beslutningstagere, styrt av InnoBYG, være tilgjengelige for messens deltagere.

Danmark er et foregangsland innenfor grønn byggeskikk. Dette er illustrert av oppføringen av bygninger slik som UN City og barnehagen Solhuset. Som kjent vant også København EU-kommisjonens prestisjefulle pris European Green Capital i 2014. København, og Building Green, er derfor en naturlig arena for dem som ønsker å samle inspirasjon, utveksle erfaringer og bygge nettverk innenfor grønne byggløsninger.

Building Green finner sted i Forum fra den 28. til den 29. oktober. Det er gratis adgang til messen, men påmelding er nødvendig. Mer informasjon, og evt. påmelding, kan gjøres direkte på Building Greens hjemmesider.

Kontakt gjerne Innovasjon Norges kontor i København for mer informasjon – anne-liv.eriksen@innovasjonnorge.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *