Skalere raskere i New York?

Innovasjon Norge har nå lansert et nytt akseleratorprogram i New York i samarbeid med en av New Yorks mest suksessrike akseleratorer, ERA (Entrepreneurs Roundtable Accelerators). Dette er et program for de mest lovende norske oppstartsbedrifter med høyt potensial for suksess i det amerikanske markedet.

Av Hege Barnes, Director, Innovation Norway New York

Innovasjon Norge starter nytt akselerator-program i New York. Foto: David DiGregorio / Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge starter nytt akselerator-program i New York. Foto: David DiGregorio / Innovasjon Norge.

Programmet gir kvalifiserte kandidater tre måneders intens oppfølgning, rådgivning og verdifulle en-til-en sesjoner med industriledende eksperter i verdens raskest voksende og andre største økosystem for oppstartsbedrifter. Målsetningen med dette programmet er å gi bedriftene en mulighet for å skalere raskere, sitte tettere på markedet og lære av de beste.

Så hvorfor et program via Innovasjon Norge? For å delta i lokale akseleratorprogrammer i USA så må bedriftene som oftest flytte alle sine verdier til USA, etablere et amerikansk selskap og gi fra seg 7-8 % eierskap i bedriften til en gitt verdi. I tillegg til at de konkurrerer med talentfulle bedrifter fra hele verden.

Gjennom vår Norwegian New York Accelerator behøver ikke norske bedrifter bli amerikanske, de kan fortsette å være norske og beholder selv eierskapet i bedriften til markedets egen verdisetting. Kvalifiserte bedrifter må betale en engangspris, samt dekke opphold og levekostnader for tre måneder. De får i tillegg hjelp, rådgivning og støtte fra Innovasjon Norges egne rådgivere i markedet. Vi følger deg hele veien til suksess!

Høres dette interessant ut? Besøk www.innovasjonnorge.no/ge og ta kontakt med oss for mer informasjon om programmet og kriteriene for deltagelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *